Program special la TVR in memoriam Olga Tudorache

Postul public de televiziune va difuza azi la TVR 1 și TVR 3 două piese care o au în rolul principal pe actrița Olga Tudorache.
Pe TVR este programat de la miezul nopții un spectacol produs de către TVR în anul 1976, ”Nunta însângerată”, în timp pe canalul TVR 3 va difuzată de la ora 20:00 piesa ”Efectul razelor gamma asupra anemonelor”, un spectacol preluat de la Teatrul Mic în anul 1983.

Actriţa Olga Tudorache, în vârstă de 88 de ani, a murit noaptea trecută. Anunţul decesului actriței Olga Tudorache a fost făcut pe Facebook de actorul Florin Călinescu şi de medicul Monica Pop și confirmat ulterior la Știrile Europa FM.

Olga Tudorache, supranumită „doamna teatrului românesc”, este cunoscută pentru roluri precum Vitoria Lipan din ”Baltagul”, după Mihail Sadoveanu, Beatrice din ”Efectul razelor gamma asupra anemonelor”, de Paul Zindel, Regina din „Regina mamă”, de Manlio Santanelli, spectacol jucat la TNB, şi mama lui Mihai Viteazul în filmul din 1970.

Olga Tudorache s-a născut pe 11 octombrie 1929, în comuna Oituz din judeţul Bacău. În anul 1951, a absolvit Institutul de Teatru şi a intrat în echipa Teatrului Tineretului din Bucureşti, unde a jucat până în anul 1966, când instituţia teatrală a fuzionat cu Teatrul Nottara. De atunci, actriţa a jucat la Teatrul Mic, până în anul 1978, la Teatrul Foarte Mic şi la Teatrul Naţional din Bucureşti.

• Astăzi la ora 20.00 pe TVR 3 ”Efectul razelor gamma asupra anemonelor”

Spectacol preluat de la Teatrul Mic în anul 1983

În distribuție: Olga Tudorache, Rodica Negrea, Adriana Șchiopu, Monica Mihăescu, Ioana Ottescu.
Scenografia – Mihai Mădescu
Regia de montaj – Marga Niță
Operator șef – Edwiga Adelman
Redactor – Lucia Hossu Longin
Regia și adaptarea TV – Cătălina Buzoianu

• Astăzi, la ora 24.00, pe TVR 1, ”Nunta însângerată”

Spectacol produs de catre TVR în anul 1976
În distribuție: Tudor Gheorghe, Olga Tudorache, Ștefan Radof, Violeta Andrei, Alexandru Repan, Irina Răchițeanu-Șirianu, Victor Mavrodineanu, Vali Voiculescu-Pepino, Eugenia Bosânceanu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Cristina Radu, Nicolae Dinică, George Ulmeni, Anatol Spânu, Ștefan Hagima, Doina Anastasiu, Aristita Diamandi, Lucia Toma, Irina Cosma, Lucia Darac, Ortansa Panamarenco, Marinela Cătalin, Costel Avădanei.
Imaginea: Constantin Lungu
Decoruri și costume: Dumitru Georgescu, Eugenia Botănescu
Redactor: Ioana Prodan
Adaptarea și regia: Timotei Ursu

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS