Confidenţialitate

„Ronțăie smart!”: La Ciugud, elevii găsesc caserole cu nuci pe bănci

Școala smart din Ciugud introduce programul „Ronțăie smart! Mănâncă sănătos!”, prin care elevii din Ciugud, județul Alba, vor primi, începând din acest an școlar, caserole cu nuci proaspe, culese din livezile românești și învață să înlocuiască chipsurile cu fructe și legume proaspete.

Produsele sunt oferite gratuit la anumite intervale de timp în cadrul unui program pilot de învățare a regulilor de alimentație sănătoasă.

Inițiativa este introdusă de administrația locală împreună cu un procesator de nucă din România.

„Ronțăie smart! Mănâncă sănătos!” este primul program public din România care promovează alimentația sănătoasă și consumul de nuci în rândul elevilor din mediul rural.

Cei mici vor fi învățați cum să aibă o alimentație sănătoasă, ce alimente le oferă energie și cum să înlocuiască obișnuitele chipsuri sau produse fast-food cu nuci, fructe și legume proaspete.

În program urmează să fie implicați medici pediatri și nutriționiști, care vor avea întâlniri cu elevii pentru a le explica principiile alimentației sănătoase.

Modul în care mâncăm este o formă de educație. De aceea este important să îi învățăm pe copiii noștri în familie și în școală să mănânce sănătos, astfel încât să fie sănătoși. În vremuri în care tentația unor produse nesănătoase este la orice pas, avem obligația să îi învățăm pe copii ce înseamnă alimentația sănătoasă și care sunt riscurile la care se expun dacă nu mănâncă sănătos. O minte sănătoasă poate fi doar într-un corp sănătos, iar acest lucru ne propunem să îl explicăm cu răbdare, tact și cu exemple concrete copiilor noștri de la școala din Ciugud”, a declarat Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud.

Foto/ Pixabay