Confidenţialitate

Program de igienizare şi dezinfectare pentru parcul auto STB

Peste 400 de angajați STB au fost implicați în acțiunea de curățenie a tuturor vehiculelor aflate în circulație.

Scopul acestei acțiuni a fost acela de a asigura condiții igienico-sanitare optime călătorilor, respectând măsurile de prevenire a infecției cu virusul SARS COV 2, conform prevederilor legale.

Operaţiunile de igienizare și dezinfecţie ale vehiculelor de transport călători s-au realizat prin pulverizarea în interiorul vehiculelor, cu ajutorul unui atomizor, a unei cețe dense de decontaminare, pe baza unei substanțe speciale care distruge virușii.

Toate mijloacele de transport au trecut apoi printr-un proces tehnologic ce presupune: măturarea umedă a salonului de călători şi a treptelor scărilor, spălarea treptelor scărilor, ştergerea prafului de pe: scaune, pervaze, ferestre, dezinfectarea validatoarelor, barelor de susţinere şi a mânerelor de la scaune prin ştergere cu soluţie dezinfectantă, curăţarea ușilor, a pereţilor laterali și a elementelor de articulaţie.

În paralel, STB SA a realizat și un program de curățare a celor 480 de refugii împreună cu mobilierul aferent, borne, copertine, garduri de separare a căii de rulare etc. Precizăm că Societatea de Transport Bucureşti are 5 staţii de spălare moderne în depourile Colentina, Titan, Vatra Luminoasă, Berceni şi Bujoreni.

„Traversăm o perioadă de grele încercări, dar sunt încrezător că vom reuși, printr-o bună gestionare a situației, să asigurăm în continuare servicii de transport sigure pentru toți călătorii noștri.

Printr-un efort comun, ne adaptăm continuu la noua situație de pandemie și încercăm, prin măsurile luate, să ne onorăm cât mai bine obligațiile profesionale pe care le avem față de bucureșteni”, a declarat Mihai Petcu, directorul general STB.

Societatea de Transport București face apel la înțelegerea și cooperarea tuturor călătorilor pentru a menține, pe parcursul întregii zile, condițiile de curățenie.