Program de cooperare în educaţie cu Turkmenistan

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop şi omologul său din Turkmenistan, Purli Agamyradov, au semnat un program de cooperare în domeniul educaţiei pentru următorii cinci ani, care prevede acordarea de 30 de burse în reciprocitate pentru studenţii români şi turkmeni.

Programul prevede, pe lângă burse, și promovarea cooperării în domeniul învăţământului superior şi al învăţământului profesional şi tehnic, precum şi posibilitatea deschiderii unor lectorate de limbă şi literatură română în Turkmenistan, respectiv limbă turkmenă în România.

În cadrul întâlnirii, cei doi miniştri au făcut schimb de informaţii în legătură cu măsurile recent adoptate în cadrul reformelor din domeniul educaţiei din Români şi Turkmenistan, au discutat obiectivele cooperării în perioada următoare şi au subliniat calitatea dialogului bilateral.

„Doresc să vă asigur de întregul nostru sprijin pentru continuarea bunei colaborări, atât prin extinderea proiectelor existente, cât şi prin valorificarea unor noi oportunităţi de cooperare în domeniul educaţiei”, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop.

Ministrul Educaţiei din Turkmenistan, Purli Agamyradov, s-a aflat pentru trei zile în România în contextul aniversării a 25 de ani de relaţii bilaterale între cele două ţări.

Ministrul turkmen al Educaţiei a fost însoţit, în România, de rectorul Universităţii Internaţionale pentru Ştiinţe Umaniste şi Dezvoltare, Esen Aydogdyev, şi de rectorul Universităţii Turkmene de Agricultură „S. A. Nyyazov”, Dovletgeldi Myradov.

Delegaţia s-a întâlnit şi cu reprezentanţii Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti, ai Universităţii Politehnica din Bucureşti şi ai Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, potrivit Ministerului Educaţiei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS