Confidenţialitate

Program de antrenamente Jedi, lansat în Marea Britanie

Pentru a reduce obezitatea infantilă, Serviciul de Sănătate Publică din Marea Britanie, împreună cu Disney UK, a lansat inițiativa Change4Life, ”Train Like a Jedi”. La lansarea acestui program, actorul Mark Hamill, interpretul lui Luke Skywalker din seria de filme Star Wars, a lăudat acest demers și a declarat: ”Dacă vrei să devii Jedi, ca Luke Skywalker sau ca Rey, trebuie să fii în formă, sănătos şi puternic. Vara aceasta Change4Life te poate ajuta să te antrenezi ca un Jedi. Forţa fie cu tine!”

Programul de antrenamente, condus de campioana britanică la taekwondo Jade Jones, propune ”mişcări de Jedi” menite să trezească entuziasmul copiilor pentru sport. Potrivit Serviciului de Sănătate Publică, mai puțin de un sfert din copiii cu vârste între 5 și 15 ani fac 60 de minute de exerciţii fizice recomandate într-o zi, iar acest nou program de antrenament îi va inspira să facă mișcare, transformând exercițiile fizice într-o activitate plăcută.

Jade Jones, dublă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice a fost foarte încântată de oportunitatea de a-i ajuta pe cei mici: ”A-i inspira pe copii să facă mişcare este ceva ce mă pasionează foarte mult, aşa că am fost încântată de oportunitatea de a-i ajuta pe copiii din ţară cu Change4Life şi Star Wars. A fost foarte distractiv să creez mişcările de Jedi care pot fi realizate oricând şi oriunde, atât la şcoală cât şi acasă. Sper ca prin acest program nou să inspirăm o nouă generaţie să facă mai multă mişcare arătându-le că activitatea fizică poate fi cu adevărat amuzantă”.

Jade apare în filmulețul de promovare al programului alături de îndrăgitul personaj din Star Wars, BB-8.  Clipul video este disponibil pe site-ul Change4Life.