Confidenţialitate

Prognoză ANM: Plouă în majoritatea regiunilor în zilele de Paște

De Paște va ploua în majoritatea regiunilor, iar vremea va fi schimbătoare în următoarele 2 săptămâni, susțin meteorologii.

Postrivit estimărilor făcute până pe 8 mai, maximele din timpul zilei nu vor depăși 21 de grade Celsius la nivelul țării, iar ploile își vor face apariția după data de 25 aprilie.

În Banat, în următoarele trei zile, temperaturile din timpul zilei vor crește treptat, până la o medie a maximelor de 19 grade.

În următoarele două săptămâni, pe spații restrânse sunt posibile ploi slabe, trecătoare. De Paște, adică în intervalul întâi – 3 mai va ploua pe arii extinse și moderat cantitativ.

Și în Crișana va ploua în zilele de 25 și 29 aprilie și în zilele de Paște.

În Transilvania, după două zile reci pentru această perioadă, temperaturile vor crește spre 19 grade, iar în Maramureș – până joi, temperaturile din timpul zilei vor urca până la 17 grade.

În Moldova, pe 27 aprilie vor fi condiții de brumă, iar între întâi și 3 mai  va ploua pe arii extinse și local cantitățile de apă pot fi mai însemnate.

În Dobrogea și în Muntenia, răcirea vremii va continua până pe 26 aprilie, când media maximelor va ajunge la 11 grade. Și în aceaste regiuni va ploua în zilele de Paște.

În fine, în Oltenia, media maximelor va crește semnificativ și se va încadra, în următoarele 2 săptămâni între  17 — 21 de grade.