Profesorii Valentin Naumescu și Armand Goșu, despre demisia guvernului rus | AUDIO

Profesor la Facultatea de Studii Europene din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj Napoca, Valentin Naumescu consideră că demisia Guvernului de la Moscova este o încercare a lui Vladimir Putin de a-şi schimba imaginea, în special în faţa Uniunii Europene.

„Este o rearanjare, o repoziționare a principalilor doi actori politici din Executivul rus, dar și un proces prin care Putin dorește să transmită un semnal Europei că este pregătit să facă reforme politice, probabil dorește să scape de această etichetă de lider autoritar, de republică prezidențială care aduce mai mult cu Turcia, decât cu o republică semi-prezidențială de tip european”, a spus Valentin Naumescu la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Analistul Armand Goșu, expert în politica rusă, spune că „presiunea este atât de mare pe președintele Putin, atât din partea elitei ruse, cât și din partea opiniei publice, încât a trebuit, într-un fel, să-l execute pe premierul Medvedev”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Într-un discurs în faţa naţiunii, Vladimir Putin a vorbit despre un referendum privind modificarea Constituției. A spus că ar vrea să acorde Camerei inferioare a Parlamentului atribuția de a propune premierul, vicepremierul și miniștrii.

„Cred că trebuie văzută la pachet, ieșirea din scenă a lui Medvedev după 6 ani, cu această modificare a Constituției care va trebui să ofere răspunsuri ce se va întâmpla cu Rusia după 2024, după epuizarea acestui ai patrulea mandat al președintelui Putin”, a spus Armand Goșu la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS