MOSCOVA: Președintele Putin forțează, neașteptat, schimbarea guvernului

Preşedintele rus, Vladimir Putin, l-a propus pe Mihail Mişustin, în prezent director al Serviciului Fiscal Federal, pentru postul de prim-ministru.

„Preşedintele Vladimir Putin a avut o întâlnire de lucru cu Mihail Mişustin şi i-a oferit postul de şef al Guvernului. După obţinerea acordului său, a propus spre analiza Dumei de Stat candidatura lui Mihail Mişustin pentru postul de prim-ministru”, a comunicat Kremlinul, conform agenţiei de presă Tass.

Anterior, Dmitri Medvedev anunţase că demisionează, în contextul unor schimbări constituţionale anunţate de preşedintele.

În discursul despre starea naţiunii, Vladimir Putin a spus că vrea să acorde camerei inferioare a Parlamentului atribuția de a nominaliza premierul.

Liderul de la Kremlin a mai declarat că președintele va trebui să îi numească pe cei nominalizați. În opinia lui Vladimir Putin, este necesară o reformă a Constituției în vederea unei „consolidări a puterii Parlamentului”.

„Propun schimbări (…) ordinea și atribuțiile Dumei de Stat să cuprindă nominalizarea candidatului care va conduce Guvernul rus. Ulterior, pe baza recomandărilor făcute, recomandarea premierului, a vicepremierului și a miniștrilor”, a declarat Vladimir Putin.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS