Confidenţialitate

Profesorii încep protestele. Ultimatum dat Guvernului (AUDIO)

Profesorii încep protestele pe 2 octombrie.

Sindicaliștii din învățământ sunt nemulțumiți de modul în care se calculează sporurile și de majorările salariale de anul viitor care sunt mult mai mici față de promisiunile inițiale ale Guvernului.

Profesorii vor picheta Prefecturile pe 2 octombrie iar pe 4 și 5 octombrie, protestele se vor muta în fața Guvernului.

Nu sunt prinși bani pentru sențințe judecătorești. Chiar dacă premierul s-a angajat verbal, oamenii vor să vadă un angajament scris.

De asemenea oamenii sunt nemulțumiți că în 2018 , creșterea salariilor nete este mică comparativ cu creșterea salariilor brute.

Procentul este mult mai mic, la jumătate față de creșterea salariilor brute.

Și o problemă iarăși foarte importantă este cea legată de modul în care se calculează sporurile. Sporurile se raportează la salariile de anul trecut și nu la cele actuale cum ar fi firesc”, a spus la Europa FM, Simion Hancescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ

Sindicaliștii vor să impună guvernului și un calendar guvernanților.

Ei cer ca începând cu, cel târziu, data de 1 octombrie 2017, sporurile salariale să se calculeze prin raportarea la actualele salarii de bază.

Profesorii mai cer ca la rectificarea bugetară care se va face până la sfârşitul anului 2017, să fie cuprinsă suma necesară pentru plata sentinţelor judecătoreşti.

Profesorii vor să  impună ca până la sfârşitul acestei luni să se găsească o soluţie, astfel încât salariile nete din învăţământ, în anul 2018 să crească într-un procent mai mare decât cel anunţat de Executiv.

Sindicaliștii spun că sunt dispuși să renunțe la protest doar dacă până pe 25 septembrie, guvernanții se angajează în scris să le rezolve toate aceste nemulțumiri.

sursa foto: Facebook FSLI