Profesorii din peste 1.000 de școli au anunțat că vor boicota simulările la Evaluarea Națională

Profesorii din 1.100 de şcoli din 28 de judeţe şi din Bucureşti, afiliaţi Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, vor boicota simularea examenului de evaluare naţională, care are loc în perioada 5-7 martie 2018, a anunţat organizaţia sindicală.

“Membrii de sindicat din 1.100 de unităţi de învăţământ, din 28 de judeţe şi din municipiul Bucureşti, au decis să nu participe la simularea examenului de evaluare naţională care se desfăşoară în perioada 5-7 martie 2018. Conducerea executivă a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, membrii Biroului Operativ, precum şi cei ai Colegiului Naţional al Liderilor susţin demersul colegilor noştri şi îi asigurăm de tot sprijinul pentru perioada următoare. De asemenea, precizăm faptul că Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi este alături de FSLI în acest demers. Nu în ultimul rând trebuie spus că protestul nostru nu îşi propune să atingă interesele elevilor”, se spune în comunicat.FSLI a consultat în această perioadă membrii de sindicat în vederea declanşării protestelor, iar cadrele didactice, membre de sindicat din 1.100 de unităţi de învăţământ, au optat să boicoteze simularea examenului de evaluare naţională”, se precizează într-un comunicat al FSLI.

Angajaţii din educaţie au recurs la această formă de protest din cauza nemulţumirilor majore şi a lipsei de răspuns din partea Guvernului, dar şi a liderilor celor două camere din Parlamentul României, la solicitările federaţiei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS