Profesor agresat cu un cutter în regiunea Parisului de un individ care a invocat Statul Islamic

La Paris, un profesor a fost agresat în această dimineață cu un cutter și o foarfecă de către un individ care a invocat gruparea teroristă Statul Islamic în timpul atacului. După cum relatează France Presse, incidentul s-a petrecut într-o grădiniță publică din Aubervilliers, o suburbie din nord-estul capitalei Franței.

 

Autoritățile spun că bărbatul l-a atacat pe profesor în timp ce acesta se pregătea să-și primească elevii în clasă, în jurul orei 7 în această dimineață.

Surse ale poliției și ale parchetului, citate de France Presse, spun că bărbatul a invocat gruparea Statul Islamic, în timpul atacului său..

“Acesta este un avertisment, este Daesh” – ar fi spus atacatorul înainte să fugă, în jurul orei 7 în această dimineață după cum relatează presa din Franța.

Din fericire profesorul a ajuns imediat la spital iar viața lui nu este în pericol – s-a ales cu câteva răni ușoare.

Între timp, o anchetă a fost deschisă de către parchetul antiterorist de la Paris – suspiciunile sunt de tentativă de omor dar și de legături cu organizația teroristă.

Amintim, gruparea Statul Islamic le-a cerut susținătorilor să atace personalul din sistemul francez de educație în ultimul număr al revistei sale în limba franceză, care are pe copertă titlul “Franța în genunchi”.

Incidentul s-a petrecut la doar câteva săptămâni de la valul de atentate din capitala Franței, soldate cu peste 130 de morți.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS