Confidenţialitate

Producătorii de cereale din Bulgaria au protestat la granița cu România și au blocat punctul de trecere a frontierei cu utilaje agricole

S-a reluat traficul rutier la trecerea frontierei prin Giurgiu. Nemulțumiți de pierderile mari pe care le au din cauza importurilor ieftine de cereale din Ucraina, producătorii de cereale din Bulgaria au protestat din nou în apropierea graniței cu România și au blocat joi dimineață punctul de frontieră cu utilaje agricole. 

Circulația a fost suspendată la un moment dat atât pentru autocamioane, cât și pentru mașinile mici.

În perioada 29-31 martie, între orele 08:00-16:00, în zona adiacentă Punctului de Trecere a Frontierei Ruse-Giurgiu, sunt desfășurate proteste ale producătorilor de cereale bulgari. Aceștia sunt nemulțumiți de importurile fără taxe vamale, de bunuri de origine agricolă venite din Ucraina.

Șoferii de autocamioane, dar și turiștii sunt sfătuiți de autorități să utilizeze celelalte puncte de trecere de la granița cu Bulgaria ca urmare a blocării ambelor benzi de circulație.

Aplicația Trafic on-line a fost actualizată în funcție de evoluția protestului și de modul cum acesta va afecta traficul.

Aplicația prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Asadar, în acest moment protestul s-a încheiat, dar timpii de așteptare la autocamioane sunt încă mari.

Autor: Camelia Sachetti

Citește și: Mai mulți fermieri români protestează la Comisia Europeană și cer despăgubiri mai mari pentru pagubele produse pe fondul războiului | AUDIO