Confidenţialitate

Mai mulți fermieri români protestează la Comisia Europeană și cer despăgubiri mai mari pentru pagubele produse pe fondul războiului | AUDIO

O delegație a fermierilor români protestează miercuri la Comisia Europeană. Ei cer despăgubiri mai mari pentru pagubele produse de importul de cereale ucrainene. Joi, la Bruxelles, va avea loc o întrunire tehnică in care se va discuta recalcularea ajutorului din bani europeni pe care urmează să îl primească România.

O delegație a Asociației “Forța Fermierilor” a afișat un banner în fața Comisiei Europene pe care este scris mesajul „Fermierii români merită respect”.

„Dorim să atragem atenția decidenților politici asupra faptului că fermierii români au fost și sunt în prima linie alături de Ucraina dar suferă foarte mult pentru că sunt pierderi de profit și întâmpină dificultăți”, ne-a declarat prim-vicepreședintele Asociației, Daniel Radu.

Reprezentanții agricultorilor români vor cere și organizației europene a fermierilor să le susțină demersul:

„O să avem mai multe întâlniri cu europarlamentari români.

-La ce sumă v-ați gândit pentru România?

În orice caz nu încă 10 milioane de euro, ceva mai mult”

Amintim, în 10 martie, decizia inițială a fost ca România să primească doar 10 milioane euro compensaţii pentru producătorii supuşi şocului importurilor de cereale din Ucraina, mult mai puţin decât alte state din regiune, care, potrivit oficialilor români, au fost mai puţin afectate de această situaţie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Facebook / Asociatia Forta Fermierilor

Citește și: Abuzul în serviciu, infracțiune doar dacă trece de 250.000 euro. Senatorii au votat noul prag. „Repetați ce a făcut Dragnea cu OUG 13”, acuză opoziția