Procurorul Ştefan Crişu, cercetat în arest la domiciliu

Curtea de Apel Bucureşti a decis ca procurorul Ştefan Crişu să fie cercetat în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat că a primit 2.000 de euro şi un telefon de 1.000 de euro pentru a interveni la magistraţi de la DIICOT să restituie unei persoane o maşină de lux ridicată la percheziţii.

Procurorii DNA l-au reţinut pe Ştefan Crişu, de la Parchetul Tribunalului Bucureşti, şi au cerut instanţei arestarea preventivă a magistratului, pe o perioadă de 30 de zile.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea procurorilor de arestare preventivă a lui Crişu, stabilind ca acesta să fie cercetat în arest la domiciliu.

Decizia poate fi contestată la instanţa supremă atât de către Ştefan Crişu, cât şi de procurori.

Ştefan Crişu va sta în arest la domiciliu până la judecarea contestaţiei de la instanţa supremă, care va decide definitiv dacă procurorul va rămâne cu aceeaşi măsură preventivă, va fi arestat preventiv sau cercetat sub control judiciar.

Secţia pentru procurori a CSM, la cererea procurorilor DNA, a încuviinţat, luni, luarea măsurii arestului la domiciliu sau a arestării preventive faţă de magistratul Ştefan Crişu, urmărit penal pentru trafic de influenţă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS