Confidenţialitate

Procurorul șef al DNA: Poliția nu a trimis încă la DNA actele cerute în cazul morții lui Bogdan Gigină

La mai bine de jumătate de an de la moartea polițistului Bogdan Gigină, DNA acuză Ministerul de Interne că nu răspunde încă cererilor formulate de procurori în vederea finalizării dosarului.

Invitată la Interviurile Europa FM, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi a explicat că procurorii au cerut Ministerului de Interne să calculeze cât anume au costat deplasările fostului ministru Gabriel Oprea în care acesta era însoțit de coloana oficială.

Ministerul nu a răspuns însă până acum.

”Ne apropiem de finalizare. Mai sunt dispuse câteva activități și așteptăm răspunsuri de la instituții și sper eu, în curând, o să avem o soluție în acest dosar. Mă refer la calcularea prejudiciului, noi am reținut în dosar comiterea unei infracțiuni de abuz în serviciu, care are și un prejudiciu. În prezent, așteptăm ca structurile Ministerului de Interne să ne calculeze contravaloarea acestui prejudiciu (n.r. prejudiciul pentru folosirea coloanelor oficiale).”, a declarat Laura Codruța Kovesi.

Întrebată dacă prejudiciul va fi calculat separat în cazul lui Gabriel Oprea și în cazul fostului procuror General, Tiberiu Nițu, șefa DNA a spus că nu poate oferi informații în acest caz.

”Nu pot să vă spun în acest moment, dar o să aflați când se poate face publică această informație. Pot să vă spun că noi am cerut să se calculeze prejudiciul în dosar.”

Așadar, dosarul lui Gabriel Oprea va fi gata după ce Ministerul de Interne va calcula prejudiciul.

”Depindem de răspunsuri de la alte instituții. Dacă acele răspunsuri vin în timp scurt și soluția noastră va fi în timp scurt. Până ieri, luni, știu că nu veniseră răspunsurile”, a declarat Kovesi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În acest dosar, procurorii anticorupție l-au pus sub acuzare pe fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, pentru abuz în serviciu.

Potrivit DNA, fostul demnitar a folosit coloana oficială de peste 1600 de ori cât a fost ministru de Interne, de multe ori în scop personal.

Vă reamintim, în seara zilei de 20 octombrie 2015, polițistul rutier Bogdan Gigină a murit în timp ce deschidea coloana lui Oprea.

El a  căzut într-o groapă.

Ancheta a dus și la începerea urmăririi penale a fostului procuror general, Tiberiu Nițu, pentru complicitate la abuz în serviciu și tot în legătură cu folosirea Poliției Rutiere abuziv.