Confidenţialitate

Procurorul care a așteptat până la ora 6 pentru a intra în casa lui Gheorghe Dincă va fi pus sub învinuire

Procurorul care a asteptat până la ora 6 pentru a intra în casa lui Gheorghe Dincă va fi pus sub învinuire de către procurorii Secției de investigare a infracțiunilor din justiție, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Săptămâna viitoare va incepe urmărirea penală în cazul procurorului Cristian Ovidiu Popescu, de la Parchetul Judecătoriei Caracal, dar şi in cazul altor trei polițiști, în cazul din Caracal. Cei patru urmeaza să fie citați ca suspecți în dosarul privind maniera în care au intervenit autoritățile în cazul Alexandrei Măceșanu.

La începutul lunii august, procurorul Cristian Ovidiu Popescu a fost suspendat din funcție. El s-a ocupat de cazul Caracal și nu ar fi permis agenților de poliție să încalce mandatul de percheziție și să descindă în casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6:00 dimineata. În acest dosar au avut loc deja audieri.

Pe 29 august, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Caracal, Cătălin Zăvoianu, a fost audiat aproape cinci ore în dosarul privind modul in care procurorii și polițiștii au instrumentat cazul Caracal, iar pe 7 august, fostul adjunct din IPJ Olt Nicolae Alexe a fost audiat aproape 6 ore.

Acesta din urma este cel care a apelat la Remus Rădoi, patronul unei firme de pază, în noaptea în care era căutată Alexandra, pentru a-i cere informații cu privire la o mașină. Remus Rădoi spune că, din punctul său de vedere, Poliţia nu a greşit cerându-i ajutorul, ba mai mult, trebuia să solicite sprijin din mai multe părţi.

Nicolae Alexe a mai declarat că a propus procurorilor care se ocupau de dispariția Alexandrei să intre în flagrant în casa lui Gheorghe Dincă, invocând prevederea din Constituție care le permitea acest lucru, însă magistrații nu au fost de acord, deoarece nu erau siguri că victima e acolo.

Procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor au deschis un dosar in rem în cazul Caracal, faptele cercetate fiind abuz în serviciu, privind modul cum oamenii legii au instrumentat dosarul.