Confidenţialitate

Poșta Română, vizată de o anchetă DNA. Au fost solicitate mai multe documente privind angajări și deplasări în străinătate

Anchetă DNA la Poșta Română: procurorii anticorupție au cerut de la instituție mai multe documente privind diferite angajări și deplasări în străinătate.

DNA a cerut Poștei Române să pună la dispoziția procurorilor și documente privind contracte de muncă ale anumitor angajați.

Totodată, procurorii vor să verifice și contractele încheiate cu alte firme privind mai multe servicii, cum ar fi cel de telefonie fixă, potrivit unor surse judiciare citate de Hotnews.

Procurorii vor să verific și unele deplasări în străinătate în perioada 2021 -2022.

Poșta Română anunță că va colabora cu orice autoritate de control.

Instituția susține că o parte dintre documentele solicitate recent de DNA au o vechime de peste 30 de ani.

„Operatorul național de servicii poștale a primit o solicitare de documente din partea Direcției Naționale Anticorupție, toate cu circuit intern, pe care le vom transmite instituției solicitante. Compania își respectă toate obligaţiile impuse prin lege şi gestionează cu atenție și seriozitate toate proiectele pe care le realizează. Totodată, Poşta Română colaborează cu orice autoritate de control abilitată şi este deschisă oricăror solicitări oficiale privind activitatea sa.

Poșta Română, una dintre cele mai mari companii deținute de statul român, este o entitate verificată în mod frecvent de către instituțiile de control și considerăm firești aceste demersuri. Menționăm că o parte dintre documentele solicitate recent de DNA au o vechime de peste 30 de ani”, a transmis, miercuri, Poșta Română.

Citește și: Poșta Română vrea să cumpere 1.000 de biciclete electrice pentru angajați. Sindicaliștii se tem de disponibilizări

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei