Confidenţialitate

Procurorii DNA audiază mai mulți angajați ISU

Procurorii anticorupție continuă și astăzi audierile în dosarul incendiului de la Clubul Colectiv.

Ieri, au fost audiați primii trei șefi ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

 

Inspectorul șef Mihai Guță, prin adjunctul Orlando Șchiopu și adjunctul ISU  Giani Aldoiu au fost audiați la câteva ore după ce au fost suspendați din funcții.

Ei fost citați la DNA,  după ce jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat o anchetă în care a dezvăluit că șefii ISU București știau de existența Clubului Colectiv.

În noaptea de 30 octombrie, când aproape 200 de oameni au ars de vii, secretarul de stat Raed Arafat a declarat că nimeni de la ISU nu știa de existența clubului, pentru că el nu se afla în evidențele Inspectoratului.

Însă, pe 23 septembrie unul dintre cei mai mari organizatori de evenimente a trimis la ISU un fax prin care îi anunțau pe inspectori că, la Colectiv, urma să aibă loc un festival la care ar fi urmat să participe până la 2 mii de oameni.

De asemenea, jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor au dezvăluit după incendiul de la Colectiv, că mai mulți angajați ISU percepeau bani pentru o asociație a Inspectoratului de la firmele pe care ar fi trebuit să le controleze.

Surse judiciare au declarat pentru Europa FM în audierile în dosar continuă. Astăzi la DNA ar urma să vină și alți angajați ai ISU.