Procurorii  DNA au descins din nou la Consiliul Judeţean Vâlcea

Vizat este directorul executiv al instituţiei acuzat ca ar fi trucat anumite licitaii .  Conducerea Consiliului Judetean a fost pusă sub acuzare oficial luna trecută de DNA fiind acuzată de abuz în serviciu și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Biroul şi cele două proprietăţi ale lui Florea Mierluş, directorul executiv al Direcţiei Tehnice din cadrul CJ Vâlcea au fost percheziționate în această dimineaţă de procurorii DNA. De la sediul instituţiei au fost ridicate mai multe documente ale unor licitaţii organizate de CJ pentru repararea şi asfaltarea unor drumuri.

În timpul descinderilor Florea Mierluş nu a avut voie să părăsească biroul iar accesul în instituţie al persoanelor străine a fost interzis.

Aceasta este a doua descindere a DNA la sediul CJ Vâlcea în decurs de o lună. Procurorii au constatat abuzuri în utilizarea fondurilor europene de către CET Govora, compania de termoficare aflată în subordinea consiliului.

Cinci angajați ai instituției, inclusiv președintele Gheorghe Păsat, sunt  urmăriți penal pentru abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS