Procurorii din mai multe orașe își vor suspenda activitatea

UPDATE: Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au anunțat, vineri, că suspendă activitatea cu publicul până pe 27 februarie, când se întrunesc toate adunările generale ale parchetelor din cadrul Ministerului Public.

„La data de 22 februarie 2019, Adunarea generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, întrunită în baza Hotărârii nr. 95 din 20.02.2019 a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, a decis, cu unanimitatea celor prezenţi, însuşirea în integralitate şi susţinerea considerentelor hotărârii menționate, apreciindu-se că modificările intempestive aduse legilor justiţiei prin ordonanţă de urgenţă, fără consultarea Consiliului Superior al Magistraturii şi a corpului de magistraţi, au un impact major asupra capacității Ministerului Public, în ansamblul său, de a-şi aduce la îndeplinire îndatoririle constituționale”, arată Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

UPDATE: Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș a transmis, vineri, că în cadrul Adunării Generale s-a decis suspendarea activității cu publicul în perioada 25 februarie – 01 martie, în semn de protest față de OUG pe legile justiției.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, vineri, s-a decis suspendarea activității cu publicul timp de cinci zile, în semn de protest.

UPDATE: Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești au decis, vineri, să suspende activitatea timp de cinci zile, săptămâna viitoare, hotărârea fiind luată în unanimitate.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, Nicolae Argeșanu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în cadrul Adunării Generale convocată vineri a fost adoptată decizia de suspendare a activității instituției, timp de cinci zile.

„Decizia a fost adoptată în unanimitate. S-a convocat Adunarea Generală, s-au analizat toate aspectele și s-a decis suspendarea activității săptămâna viitoare, timp de cinci zile, de luni până vineri inclusiv. Vom asigura prezența în cauzele urgente, fiind vorba despre măsurile preventive, cauzele cu minori și ordinele de protecție”, a declarat Argeșanu.

Adunarea Generală a Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța își va suspenda activitatea timp de trei zile, începând de luni,25 februarie, până miercuri, 27 februarie.

Decizia a fost luată cu majoritate de voturi – transmite corespondenta Europa FM, Ghiulfer Predescu.

Chiar si grefierii se alătură protestului procurorilor constănțeni.

Magistrații vor fi la serviciu, dar vor purta banderole albe pe braț și nu vor face audieri și nu vor mai lucra la dosarele penale, cu excepția situațiilor de urgență care presupun cauze cu persoane față de care s-au luat măsuri preventive.

Magistrații din Constanța vor protesta vineri, de la ora 16, împotriva modificării legilor justiției.

La protest vor participa și procurorii DNA Constanța.

Totodată, judecătorii din Tribunalul Cluj au anunțat, vineri, că suspendă, timp de o săptămână, activitatea după ordonanţa care modifică legile justiției.

La fel, Parchetul Tribunalului Arges își va suspenda activitatea timp de trei zile, iar în alte orașe din țară sunt în desfășurare adunări generale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS