Procurorii DIICOT cer arestarea preventivă a sindicalistului Liviu Luca

Procurorii DIICOT cer, astăzi, mandat de arestare preventivă pentru sindicalistul Liviu Luca. Acesta a fost reţinut aseară pentru că ar fi organizat un grup specializat în delapidare şi spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, acesta a prejudiciat fosta companie Petrom-Service cu 15 milioane de lei. Surse citate de agenția de știri News.ro spun că sindicalistul a folosit banii pentru a-și construi în localitatea Păulești din județul Prahova un adevărat domeniu, cu conac, piscină acoperită și o micro-fermă.

 

Conacul Luca”, așa cum apare în documentele ridicate de procurorii DIICOT, a fost ridicat pe un teren de peste 30.000 de metri pătrați. Ansamblul, aflat nu departe de Ploiești, este format din trei corpuri de clădire, cu destinaţia de locuinţă uni-familială. Pe acest domeniu se află și o livadă.

Totul a fost realizat cu banii companiei Petrom Service SA, spun anchetatorii. Pentru a ascunde sursa fondurilor şi cine este adevăratul beneficiar, lucrarea a fost predată în 2004 unei firme, care precizA că vrea să-și construiască un sediu social în Păuleşti. În 2009, domeniul a fost vândut de firmA în cauză părinţilor lui Liviu Luca, iar aceștia au donat imobilul nepoatelor sindicalistului, două minore, astfel că ansamblul i-a revenit lui Liviu Luca. În prezent acesta locuieşte aici, împreună cu soţia sa şi cu familia fiicei sale.

Liviu Luca a mai fost acuzat într-un alt dosar pentru falimentarea PetromService, fiind condamnat în 2014 de Tribunalul București la 6 ani închisoare cu executare, însă decizia nu este definitivă.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS