Confidenţialitate

Procurorii CSM sesizează Inspecția Judiciară cu privire la Adina Florea, șefa SIIJ

Procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii vor ca Inspecția Judiciară să o investigheze pe magistrata Adina Florea, cea care a anchetat-o pe fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, înainte ca fosta șefa a DNA să devină procurer sef al Uniunii Europene.

Florea a început să o ancheteze pe Kovesi imediat după activarea Secției speciale de anchetare a magistraților.

Procurorii din CSM consideră că Adina Florea și-a exercitat funcția cu rea credință și neglijență gravă atunci când i-a anchetat pe  de procurorii Laura Codruţa Kovesi şi Alfred Savu, faptă pentru care poate fi sancționată potrivit  statutului judecătorilor şi procurorilor.

Adina Florea a decis atunci să o pună pe Kovesi sub control judiciar, în urma unei sesizări făcute de fostul deputat PSD, Sebastian Ghiță, fugit din țară.

Acesta reclamase că în calitate de procuror general, Kovesi se implicase în aducerea unui condamnat în țară, însă ulterior, chiar Curtea Supremă a stabilit că aceasta nu făcuse nimic ilegal.

Kovesi a fost urmărită penal chiar în timp ce făcuse demersurile pentru a candida la funcția de procuror general al Uniunii Europene, demnitate în care a și fost aleasă ulterior.