Confidenţialitate

Procurorii au deschis un dosar penal în cazul accidentului aviatic de la Vădeni

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi au preluat ancheta în cazul accidentului aviatic de la Vădeni, în urma căruia un pilot de motodeltaplan, în vârstă de 54 de ani, din Bucureşti, a fost grav rănit.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi au făcut primele cercetări la faţa locului sâmbătă seară şi au continuat ancheta duminică, pentru a stabili în ce împrejurări s-a produs accidentul de la mitingul aviatic ”Borş de peşte”, de la Vădeni, judeţul Brăila, în această cauză fiind deschis dosar penal.

Între timp, organizatorii evenimentului au explicat că pilotul implicat în accident participase în timpul zilei la miting, dar că zborul la finalul căruia s-a produs incidentul era în afara spectacolului aviatic.

Bărbatul de 54 de ani, din Bucureşti, a fost rănit grav, sâmbătă seară, după ce a căzut cu motodeltaplanul, în prezent bărbatul fiind internat într-un spital bucureştean cu multiple traumatisme.

Pilotul rănit în accident a fost transportat la Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni“, din Bucureşti.

Din declaraţiile martorilor la incident a reieşit că motodeltaplanul s-ar fi dezechilibrat la aterizare şi s-ar fi lovit puternic de sol.

Pilotul accidentat se numeşte Marius Iordan şi este instructor de zbor în Bucureşti, având vastă experienţă în acest domeniu.