Confidenţialitate

Probleme în două spitale din Capitala, în plină criză sanitară

Probleme în două spitale din Capitala, în plină criză sanitară. Secția ATI a Spitalului Foișor a fost  evacuată după ce o parte dintre pacienți au fost diagnosticați cu germeni multirezistenți. Iar Spitalul Fundeni a rămas fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii – bolnavi vor sta in frig cel târziu pînă mâine dimineață, cînd Termoenergetica va relua furnizarea agentului termic.

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Ortopedie-Traumatologie Foișor din București a fost evacuată pentru a fi dezinfectată prin nebulizare virucidă și bactericidă, după ce la o parte dintre pacienți s-au descoperit germeni multirezistenți, se arată într-un   comunicat de presă. In Spitalul de ortopedie Foișor sunt 28 de paturi ATI, dintre care două alocate pentru pacienți COVID-19. Pacienții evacuați au fost “izolați și tratați în condiții de maximă atenție și siguranță, în acest moment cei care erau pozitivi COVID-19 fiind deja externați”. Spitalul Foisor nu mai internează pacienți care nu reprezintă urgențe medicale, conform ordinului emis de seful DSU, Raed Arafat.

Spitalul Fundeni se confruntă cu alt tip de problemă – unitatea medicala a rămas fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii la rețeaua primară de termoficare. În aceeași situație sunt zeci de blocuri din cartierele Tei, Colentina și Fundeni. Directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu, a declarat pentru Hotnews că situația va reintra în normal  cel târziu mâine  dimineață.