Confidenţialitate

Sentințe finale în dosarul ”Ferma Băneasa”. Prințul Paul, 3 ani și 4 luni. Truică, 7 ani | AUDIO

Verdict final în dosarul Ferma Băneasa, în care a fost revendicată ilegal fosta fermă regală.

Printre inculpaţi se află omul de afaceri Remus Truică, fost consilier al premierului Adrian Năstase, care a fost condamnat la șapte ani de închisoare, iar Prințul Paul la 3 ani și patru luni.

În afara lui Remus Truică şi a Prinţului Paul, au mai fost condamnaţi oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein și Benny Steinmetz, la câte 5 ani de închisoare fiecare, dar şi jurnalistul Dan Andronic, la trei ani cu suspendare.

Cei implicaţi în dosar ar fi intrat ilegal în posesia a 28 de hectare de teren ale fostei Ferme Regale de la Băneasa şi 47 de hectare de pădure la Snagov.

Procurorii DNA susţin că Paul de România – cum se autointitulează –  a revendicat ilegal averea bunicului său. Domeniile nu au fost niciodată proprietatea Casei Regale, ci erau proprietăţi ale Statului român, date în folosinţă Casei Regale.

În 2006, Paul Al României şi-a vândut drepturile succesorale unei companii condusă de Truică şi controlată de un holding israelian. Gruparea ar fi reuşit apoi să dobândească terenurile prin corupţie şi protecţie la nivel înalt.

Mai mult, gruparea ar fi încercat să pună mâna chiar pe castelul Peleş şi să ceară despăgubiri pentru domeniul regal de la Balcic.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae