Prințul Harry și Meghan Markle au fost declarați soț și soție

Prinţul Harry şi Meghan Markle au fost declaraţi soţ şi soţie în cadrul ceremoniei de sâmbătă, în capela St. George a castelului Windsor.

Nepotul reginei Elisabeta a II-a şi fosta actriţă, care a primit rangul de Alteţă Regală şi titlul de Ducesă de Sussex, şi-au jurat dragoste eternă într-o ceremonie urmărită din faţa televizoarelor, de milioane de oameni de pretutindeni.

Mireasa, care face parte acum din familia regală britanică, a purtat o rochie elegantă și simplă, cu mâneci lungi, creaţie a designerului britanic Clare Waight Keller.

“Arăţi incredibil!”, i-a şoptit prinţul Harry lui Meghan după ce aceasta a fost condusă până la altar de prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic. “Mulţumesc!”, i-a răspuns ea. Cei doi s-au ţinut de mâini şi au zâmbit fericiţi pe durata întregii ceremonii.

Voalul delicat purtat de mireasă a fost croit din mătase cu flori brodate ce reprezintă flora tuturor celor 53 de state membre ale Commonwealth-ului. Trena rochiei a fost purtată de doi paji şi a avut lungimea de 5 metri. Voalul a fost fixat cu celebra tiară Diamond Bandeau ce i-a aparţinut reginei Mary şi pe care regina Elisabeta a II-a i-a împrumutat-o miresei pentru eveniment.

Ceremonia a fost marcată de o predică entuziastă despre puterea iubirii susţinută de episcopul Bisericii Episcopale Americane, Michael Curry.

Regina Elisabeta a II-a, soţul său, ducele de Edinburgh, prinţul de Wales şi ducesa de Cornwall, ducele şi ducesa de Cambridge s-au numărat printre cei 30 de membri ai familiei regale britanice ce au fost prezenţi la eveniment.

La serviciul religios au asistat 600 de invitaţi, printre care numeroase personalităţi din lumea filmului, a muzicii şi sportului. Dintre aceştia, Oprah Winfrey, Serena Williams, George şi Amal Clooney, Sir Elton John, Idris Elba şi David şi Victoria Beckham.

Arhiepiscopul de Canterbury i-a declarat pe Harry şi Meghan soţ şi soţie după ce şi-au spus jurămintele şi au schimbat verighetele.

După ceremonie, Prinţul Harry şi soţia sa, fosta actriţă Meghan Markle, şi-au început plimbarea în caleaşca deschisă pe străzile din Windsor pentru a-i saluta pe miile de admiratori sosiţi în oraşul istoric aflat la 30 de kilometri vest de Londra cu ocazia nunţii regale.

Cei doi se vor plimba timp de aproximativ 25 de minute cu o caleaşcă Ascot Landau.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS