Confidenţialitate

Prințul Charles, așteptat joi la Guvern și la Palatul Elisabeta

Zi încărcată pentru Prințul Charles, aflat într-o vizită oficială în România. Moștenitorul Coroanei Britanice urmează să se întâlnească astăzi cu premierul Sorin Grindeanu și cu Principesa Margareta, custodele Coroanei. Miercuri seara, Prințul de Wales a fost decorat de președintele Iohannis cu Ordinul Național “Steaua României” în Grad de Mare Cruce.

Prințul de Wales va fi primit joi, la ora 11.40, la Palatul Victoria, de premierul Sorin Grindeanu, întâlnirea având loc în cea de-a doua zi a vizitei oficiale pe care Alteța Sa Regală o efectuează în România. Tot în cursul zilei de joi, Prințul Charles va fi primit de Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu la Palatul Elisabeta. De asemenea, Prințul de Wales va merge joi la Patriarhia Română și la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”.

Vizita oficială a Prințului Charles în România a început miercuri, când moștenitorul Coroanei Britanice a depus o coroană de flori din maci stilizați la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I.

Miercuri seara, Prințul de Wales a fost primit la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis. A fost decorat cu Ordinul Național ”Steaua României” în Grad de Mare Cruce, în semn de “prețuire pentru activitatea în România și pentru promovarea imaginii acesteia în lume”.

În discursul de mulțumire, Prințul a amintit de Transilvania și de bucuria cu care revine de fiecare dată în România.

Aceasta este a doua vizită oficială a Prințului Charles în România.