Confidenţialitate

Prinși „Între două lumi” la SIBIU. Festivalul Internațional de Teatru, în a treia zi

Amănunte despre FITS 2016 – în emisiunile „Dimineața de milioane” (10-12 iunie) și „Drum cu prioritate” (zilnic, de luni până vineri). Europa FM este partener media al evenimentului. Programul complet al festivalului – AICI.


La ora 16.00, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice Chișinău prezintă spectacolul coregrafic „ȘAH MAT”. Povestea reflectă situația politică (și nu numai) din Republica Moldova și din alte țări, precum și unele probleme de actualitate: instabilitatea politică, corupția, manipularea mass-media – totul prin dans.

sah-mat-3

Șah Mat
Regia: Ianoș Petrașcu
Coregrafie şi mişcare: Ianoș Petrașcu/ Eugen Farguțu
Light design: Vitalie Lașcu
Costume: Anna Panina
Teatrolog: Olga Moca
Profesor invitat: Vlad Ciobanu
În distribuţie: Alexei Chirilă, Varvara Cobozeva, Mihai Bordian, Eugen Farguțu, Petric Pitel, Boris Lungu, Elena Guțu, Natalia Ciuntu, Olesea Gaina
Coproducător: Teatrul „M.A.D.E.” – o echipă de tineri artiști dedicaţi redescoperirii teatrului experimental în Republica Moldova. Denumirea Teatrului M.A.D.E. este prescurtarea pentru Mișcare, Artă, Dans și Emoție.

Din Croația, Academia de Arte Osijek aduce la Sibiu „Clasa noastră” o piesă care vorbește despre crima teribilă din iulie 1941, dintr-un sat polonez aflat sub ocupație germană. Câţiva localnici polonezi au închis un grup de concetățeni evrei într-un hambar şi apoi au turnat kerosen, arzându-i de vii. Reprezentația e programată de la ora 18.00 la sala CAVAS.

clasa-noastra-4

Tot la 18.00, la Sinagoga din Sibiu, putem asculta „Fado din inima Lisabonei”, concert susținut de Cláudia Duarte care ieri a cântat la cetatea Cisnădioara iar în următoare două zile are programate concerte la Biserica Sf. Ioan –luni – și Biserica Ursulinelor – marți.

fado-din-inima-lisabonei-3

Fado – Din inima Lisabonei

Interpretat de: Cláudia Duarte (voce), Filipe Rebelo (chitară portugheză), José Elmiro Nunes (violă fado), Gustavo Roriz (bas)

Cláudia s-a născut în centrul Lisabonei și și-a descoperit devreme pasiunea pentru muzică. În Portugalia, și-a îmbogățit cunoștințele în domeniul canto-ului clasic și al terapiei muzicale, iar apoi în India a studiat armoniul și canto clasic Indian. Mai târziu, a studiat jazz la AAM Lisabona, având drept mentor o voce unică, pe Maria João. O altă pasiune a ei sunt călătoriile. În orice parte a lumii s-ar găsi, Cláudia încearcă să asimileze noi sunete care să o inspire și care se reflectă, mai apoi, în muzica ei. Aparține noii generații Fado și își poartă vocea ca pe o nouă identitate, adăugând muzicii tradiționale Fado sunete, texturi și abordări noi.

Cláudia Duarte și muzicienii ei promit un spectacol plin de eleganță și sensibilitate, care transmite o intensă complicitate creată între solistă și membrii trupei sale. Repertoriul acesteia include şi unele cântece Fado tradiționale, ce reprezintă foarte bine muzica portugheză tradițională, în care vocea solistei se îmbină cu o carismă debordantă.


Ne pregătim pentru un alt show impresionant pentru că, în această seară, de la  21.45, în Piața Mare vom vedea „Între două lumi”, un spectacol al trupei franceze „Cie. Faï”, poetic și fantastic : niște creaturi fabuloase deschid o ușă înspre o lume nouă și descoperă focul. Dansatori și acrobați, la nivelul solului sau pe picioroange cu arcuri, se joacă cu flăcările.

intre-doua-lumi-3


fits-2016-editie-01-ro