Confidenţialitate

Prince ocupă primele două locuri în topul Billboard cu albumele ”The Very Best Of Prince” şi ”Purple Rain”

Prince ocupă primele două locuri în Billboard 200 Albums Chart cu materialele discografice ”The Very Best Of Prince” şi ”Purple Rain”, care au reintrat în topul american în primele zile după decesul starului pop, care a murit pe 21 aprilie, la vârsta de 57 de ani, informează site-ul publicaţiei The Hollywood Reporter, citată de News.ro.

Topul Billboard 200 Albums include cele mai bune albume muzicale din săptămâna precedentă, în Statele Unite, în funcţie de ”consumul multimetric”, un criteriu ce include mai mulţi factori, precum vânzările de albume tradiţionale, ”track ecquivalent albums” (TEA) – metodă de conversie a vânzărilor de single-uri în vânzări de albume; de fiecare dată când un single se vinde de 10 ori se consideră că cele 10 unităţi echivalează cu 1 album vândut – şi ”streaming equivalent albums” (SEA) – 10 vânzări digitale ale unui single echivalează cu un album vândut.

Noul clasament al Billboard 200 Albums va fi publicat, integral, pe site-ul revistei Billboard, pe 26 aprilie.

Compilaţia ”The Very Best of Prince” reprezintă cel de-al cincilea album lansat de Prince care reuşeşte să ajungă pe prima poziţie în Billboard 200 Albums Chart şi, totodată, primul după ce materialul discografic ”3121” a debutat în fruntea topului american, pe 8 aprilie 2006.

”The Very Best of Prince” s-a vândut în 179.000 de unităţi echivalente în Statele Unite în săptămâna trecută. Dintre acestea, 100.000 au reprezentat vânzări de albume tradiţionale.

”Purple Rain”, albumul clasat pe locul al doilea în Billboard 200 Albums Chart, s-a vândut în 69.000 de unităţi echivalente (din care 63.000 de albume tradiţionale).

Un alt album din discografia lui Prince a reuşit să revină între primele 10 poziţii ale topului Billboard – ”The Hits/ The B-Sides” ocupă locul al şaselea, cu 41.000 de unităţi echivalente vândute (din care 24.000 de unităţi tradiţionale). Acest material discografic a urcat în topul american până pe 19 octombrie, pe 2 octombrie 1993.

În săptămâna trecută, catalogul muzical al cântăreţului Prince a generat vânzări totale de 256.000 de unităţi echivalente – în creştere cu 5.298% în comparaţie cu săptămâna anterioară.

Potrivit specialiştilor americani, succesul fenomenal al albumelor lui Prince poate fi explicat şi prin faptul că muzica artistului american beneficiază de o disponibilitate limitată pe serviciile de streaming şi pe YouTube. Singurul serviciu de streaming care are acces la cântecele sale este Tidal.

Cântăreţul Prince a murit, joi, la vârsta de 57 de ani. Trupul neînsufleţit al artistului a fost descoperit în studioul lui de înregistrări Paisley Park din Chanhassen, un oraş din statul american Minnesota.

Cântăreţ, compozitor, aranjor şi instrumentist, considerat unul dintre cei mai inventivi muzicieni din epoca modernă, Prince s-a inspirat din artişti aparţinând unor genuri muzicale diferite, precum James Brown, The Beatles şi Jimi Hendrix. Printre piesele sale de succes se numără cântece precum ”Little Red Corvette”, ”Let’s Go Crazy” şi ”When Doves Cry”.

Originar din Minneapolis, a devenit cunoscut la sfârşitul anilor 1970 cu piesa ”Wanna Be Your Lover” şi în următoarele decenii a cucerit publicul şi topurile muzicale cu albume precum ”1999” şi ”Purple Rain”.

A câştigat şapte premii Grammy şi a cântat în pauza galei Super Bowl din 2007, realizând cu acea ocazie unul dintre cele mai spectaculoase show-uri din cariera sa.

Albumele lansate de Prince s-au vândut în peste 100 de milioane de copii. Artistul a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original, în 1985, cu single-ul ”Purple Rain” de pe coloana sonoră a filmului omonim.