Primul videoclip filmat în afara gravitaţiei – VIDEO

Trupa americană Ok GO, care a obişnuit cu apariţii excentrice, a lansat videoclipul piesei „Upside Down & Inside Out”, de pe albumul “Hungy Ghost”, apărut 2014.

Videoclipul se remarcă prin faptul că a fost filmat în zbor, în condiţii de impoderabilitate (în afara forţei gravitaţionale).

În videoclip apar membrii trupei, însoţitoare de zbor, baloane colorate, valize sau alte obiecte, care, în lipsa gravitaţiei, pur şi simplu plutesc în avionul unde a fost filmat clipul.

Videoclipul a fost realizat în parteneriat cu compania rusească S7 Airlines, după trei săptămâni în care membrii trupei s-au pregătit în cadrul ROSCOSMOS (echivalentul rusesc al NASA), a afirmat solistul Damian Kulash pentru rollingstone.com.

Pentru realizarea clipului, au fost necesare 21 de zboruri, timp în care protagoniştii s-au aflat în afara gravitaţie de 15 ori, pentru perioade foarte mici de timp, de până în 30 de secunde.

Trupa Ok GO nu se află la prima încercare de a ieşi din tipare: în videoclipul piesei “Here It Goes Again”, cei patru realizează o coregrafie inedită pe nişte benzi de alergare, în timp ce în videoclipul pentru “I Won’t Let You Down”, au atras atenţia printr-o coregrafie specială şi spectaculoasă, realizată cu sute de umbrele.

https://www.youtube.com/watch?v=ia9EkgIeNsk