Confidenţialitate

China: Un magazin plin cu oameni, închis brusc după ce printre cumpărători se afla și contactul unui bolnav Covid. Cu toții se află acum în carantină

Autoritățile sanitare din Shenzhen au încercat să închidă și să plaseze în carantină un magazin de mobilă cu tot cu clienții aflați la cumpărături, după ce printre aceștia ar fi fost depistat un contact direct al unui pacient COVID-19.

Strategia Zero Covid, în care oamenii sunt carantinați într-o clădire sau într-un cartier de unde li se interzice să plece fără preaviz, a dus la numeroase cazuri de panică în China.

Un videoclip difuzat pe rețelele de socializare surprinde momentul în care e anunțată închiderea imediată a centrului comercial și faptul că oamenii nu mai au voie să intre sau să iasă. Când agenții de securitate și lucrătorii sanitari au vrut să blocheze o ușă, oamenii au început să țipe și s-au împins ca să scape.

Cei care nu au reușit să iasă au ramas în interiorul magazinului de la ora 20.00 până la miezul nopții, când au fost transferați în hoteluri de carantină.

Cumparatorii vor sta acolo timp de două zile și apoi vor fi monitorizati strict înca cinci zile.

Autoritățile sanitare au declarat că au impus „măsuri temporare de control” în magazin, după ce acolo s-ar fi aflat un contact apropiat al unui băiețel de 6 ani cu o infecție asimptomatică Covid.

În aprilie si mai, locuitorii din Shanghai au trecut printr-o izolare traumatizantă în încercarea de a stinge cel mai mare focar de Covid din China de la începutul pandemiei.

Timp de 7 zile, până pe 11 august, orașul a înregistrat zero cazuri locale, după care infectările s-au reluat.

Citește și: Companiile BioNTech și Pfizer anunță că vor începe testele clinice pe noile vaccinuri anti-Covid, adaptate la variantele de SARS-CoV-2

Foto: Captură video Twitter