Confidenţialitate

Primul pacient COVID a fost internat, miercuri, la spitalul modular de la Lețcani. Vasile Cepoi: „Senzorii ventilatoarelor au urcat la 99%”

Spitalul modular COVID de la Lețcani a fost în sfârșit redeschis, după mai multe amanări. În acest moment, sunt internați primii pacienți la secția de terapie intensivă. În jurul orei 16:00 a fost internat primul pacient COVID.

Spitalul de la Lețcani a fost în sfârșit redeschis. Internările au început de noaptea trecută, când patru bolnavi, doi dependenți de oxigen și alți doi cu formă medie de boală au fost transferați de la UPU a Spitalului Sfântul Spiridon. Directorul DSP Iași, Vasile Cepoi spune că întârzierea redeschiderii s-a datorat gabaritului dispozitivului de stocare a oxigenului și transportul acestuia.

Odată pus în funcțiune dispozitivul, au fost făcute și primele internări pe AȚI.

Directorul DSP Iași: „Senzorii ventilatoarelor au urcat la 99%. Primim doi pacienți”

„Acum 10 minute am fost anunțați că s-a dat drumul la oxigenul din stocator. Senzorii ventilatoarelor au urcat la 99%. Fabricile de oxigen nu produc oxigen, ci sunt folosite doar pentru aer comprimat. Deci primim primii doi pacienți”, a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

Secția ATI va funcționa pentru început cu 6 paturi. Alte 20 de paturi sunt destinate pacienților cu formă medie de boală și care necesită oxigenoterapie. În urma solicitării statului român, adresată Centrului de Coordonare a răspunsului de Urgență a Comisiei Europene, pentru a preveni o eventuală criză de oxigen, Spitalul modular de la Lețcani va primi în aceste zile 50 de concentratoarelor de oxigen.

Autor: Silvia Craus

Sursa Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica