Primul magazin fără casieri

Gigantul Amazon a deschis în această săptămână Amazon Go, primul magazin fără casierii care încasează automat banii de clienți.

Pentru că este un concept nou, pe site-ul companiei au fost afișate și câteva informații de bază, pentru că probabil multe persoane au avut anumite întrebări.

Ce este Amazon Go?
Este un nou tip de magazin, în care nu este necesară efectuarea plății la sfârșitul cumpărăturilor. Amazon susține că a creat cea mai avansată tehnologie de cumpărături din lume, astfel încât clienții să nu fie nevoiți să piardă timpul stând la coadă. Este nevoie doar de utilizarea aplicației pentru a intra în magazin, pentru a lua produsele dorite și pentru a pleca! Nu există cozi sau casierii.

Cum funcționează?
Prin tehnologii utilizate și la autoturisme fără șofer, se detectează automat când produsele sunt luate sau returnate pe rafturi, fiind urmărite într-un coș virtual. După terminarea cumpărăturile, clientul poate ieși pur și simplu din magazin. La puțin timp, va fi trimisă o chitanță, iar banii vor fi luați din contul Amazon.

Ce se poate cumpara din magazin?
Există variante de mic dejun, prânz, cină și gustări, gata preparate, făcute de bucătari, bucătării și brutăriile locale. Produsele alimentare variază de la pâine și lapte până la brânzeturile artizanale și bomboanele făcute local.

Mai exact cum pot cumpăr clineții produsele dorite?
Este nevoie de un cont pe aplicația gratuită Amazon Go și un smartphone performant, fie iPhone sau Android. Când ajungi la magazin, clienții utilizează aplicația pentru a trece de porți, apoi pur și simplu caută și cumpără produsele ca la orice alt magazin. Odată ce au terminat cumpărăturile, ei pot pleca direct.

Exsită oameni angajați în magazin?
Da, cei care lucrează în bucătărie și în magazin pentru pregătirea preparatelor, pentru aranjarea produsele pe raft și pentru a ajuta clienții.

De ce s-a construit acest magazin?
Pentru a avea o experiență mai plăcută la cumpărături, fara timp pierdut la cozi. Astfel clienții vin, iau produsele pe care și le doresc și își pot continua drumul.

Unde este localizat?
Magazinul este situat în Seattle, are o suprafață de de 1.800 de metri pătrați și programul de luni până vineri între orele 07:00 și 21:00.

Sursa foto: amazon.com

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS