Primul contact radio cu Stația Spațială Internațională

România ia pentru prima dată legătura cu Stația Spațială Internațională. Cei care vor sta de vorbă unul dintre astronauți sunt stundenții Universității ”Valahia” din Târgoviște.

Evenimentul este organizat sub egida NASA, iar conexiunea va fi realizată prin unde radio.

Totul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgovişte de la ora 15:30, iar conversația va putea fi urmărită în direct și pe YouTube.

După 4 ani de așteptare 20 de tineri vor sta de vorbă 11 minute cu un astronaut de pe Stația Spațială Internațională – numele său este  Jeffrey Williams, are 58 de ani și se află pe orbită pentru a treia oară.

Potrivit celor implicați în program, contactul va fi unul direct, folosind benzile de radio amatori. Studenții au participat la mai multe ateliere de tehnologie spațială și radio-comunicații pentru a fi pregătiți pentru această experiență unică.

Proiectul poartă numele ARISS 282 și are spirjinul Agenției Spațiale Române. Va fi primul contact radio oficial cu Staţia Spaţială Internaţională realizat în România.

Viteza Statiei Spaţiale este de 28.000 km/h, ceea ce înseamnă că traversează teritoriul României în numai 45 de secunde.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS