Confidenţialitate

Primul centru de consiliere pentru adolescenții consumatori de droguri și familiile lor se deschide în Capitală | AUDIO

În București se deschide primul centru de consiliere pentru adolescenții consumatori de droguri și familiile lor. Psihologi și asistenți sociali de la Agenția Națională Antidrog (ANA) le vor oferi ajutor tinerilor care au probleme cu subtanțele interzise.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Centrul de consiliere se află într-un mall din sectorul 4. Aici adolescenții consumatori de droguri sau aflați la risc de consum și familiile lor vor primi consiliere psihologică de la 4 psihologi și 2 asistenți sociali din cadrul ANA de luni până vineri.

Vor fi prezenți și medici psihiatri de la Spitalul Obregia.

Prin inaugurarea centrului, programul „Safe Space” al Agenției se extinde. Anul trecut, specialiștii au consiliat peste 300 de adolescenți și peste 180 de părinți.

Potrivit ultimelor studii realizate de specialiștii antidrog, 1 elev din 10 a consumat cel puțin o dată substanțe interzise, iar o persoană din 5 a ajuns la spital din cauza consumului abuziv de medicamente.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Șomerii din Olt cu studii primare incomplete vor putea face cursuri de matematică și limba română din luna mai | AUDIO