Confidenţialitate

Șomerii din Olt cu studii primare incomplete vor putea face cursuri de matematică și limba română din luna mai | AUDIO

Șomerii din Olt cu studii primare incomplete vor putea participa de luna viitoare la cursuri de matematica si limba română. Acestea vor fi organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă și vor fi gratuite pentru şomerii aflaţi în evidenţa instituţiei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sunt așteptați să participe la cursuri 70 de șomeri cu studii primare incomplete. Cursurile de matematică si limba română sunt susținute de lectori și au o durată de 90 de ore.

Până acum, în judeţ nu au mai fost organizate cursuri pentru dobândirea de competenţe de matematică sau de comunicare în limba română.

Cursurile sunt gratuite pentru şomerii aflaţi în evidenţa Agenţiei Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Pot participa și persoane care realizează venituri, dar vor suporta contravaloarea cursurilor.

Agenția va mai organiza și programe de formare profesională pentru meseriile de electrician de întreţinere şi reparaţii, de inspector în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă şi de femeie de serviciu.

În judeţul Olt, la finalul lunii martie erau peste 7.500 de şomeri.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Evaluarea profesorilor. Elena Lotrean: „În fiecare moment ne putem evalua munca noastră și în raport cu ce am făcut și în raport cu colegii noștri” / „Din păcate, nu evaluăm rezultate. Pentru că rezultatele arată 45% analfabetism funcțional” | VIDEO