Confidenţialitate

Primul caz de variola maimuței în România. Rafila: Vom primi vaccinul necesar când Comisia Europeană va finaliza achiziția

A fost raportat primul caz de variola maimuței în România: un bărbat de 26 de ani din București. Starea acestuia este bună, primește tratament și va sta în izolare pentru 21 de zile. Ministerul Sănătății precizează că vaccinurile anti variola maimuței vor ajunge în România când Comisia Europeană va încheia achiziția. România ar trebui să primească aproximativ 2500 de doze. Vaccinul are origine americană și există în cantități foarte mici.

UPDATE 18:00. Vaccinul anti variola maimuței

Ministerul Sănătății precizează că vaccinul va ajunge când va fi finalizată achiziția Comisiei Europene. „Pimim o cotă parte”, precizează oficialii din Sănătate – aproximativ 2500 de doze.

Vaccinul este de origine americană și există doar în cantități mici pentru moment.

UPDATE 17:48. Detalii despre bărbatul internat

Pacientul este internat. Va sta 21 de zile în izolare, iar perioada de izolare de calculează de la momentul în care au apărut primele simptome.

Știre inițială

„Este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din București. Acesta a fost diagnosticat în cursul zilei de astăzi în urma investigațiilor de laborator. Boala a debutat în urmă cu 4 zile iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții precedente.

Starea bărbatului este bună. Pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare. Din anamneză, rezultă că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței”, a transmis Ministerul Sănătății.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: OMS, despre variola maimuței: Aproape 800 de cazuri, depistate în ţări non-endemice | VIDEO