Primele rezultate parțiale anunțate de BEC în cele mai mari orașe din țară

Biroul Electoral Central a anunțat primele rezultate parțiale la alegerile locale din 5 iunie.

În municipiul Brașov, George Scripcaru,  trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu, a obținut un nou mandat de primar cu 52,5% din voturi. Potrivit datelor BEC, pe locul al doilea se află Răzvan Popa, din partea PSD, însă la o distanță mare de George Scripcaru, cu 16,9%. Candidatul independent, Mihai Sturzu a reușit să obțină 8,9% și abia pe locul patru s-a clasat candidatul PNL, Adrian Alexandru Gabor, cu 5,9%.

La Timișoara, alegerile au fost câștigate de Nicolae Robu. Candidatul PNL a obținut un nou mandat cu 52,6% din voturi. Nicolae Robu este urmat de candidatul PSD, Florică Bîrsășteanu, cu 22,6%. Locul trei este ocupat de Romiță Adrian Orza (7,3%), urmat de Marius Dugulescu, din partea PMP, cu 5,2%.

La Constanța, alegerile au fost câștigate de candidatul PSD, Decebal Făgădău cu 42,095% din voturi, fiind urmat de Vergil Chițac, candidatul PNL care a obținut 34,139% din voturi.

La Târgu Mureş, Dorin Florea, urmărit penal de DNA într-un dosar de corupție, iar în altul trimis în judecată, a câştigat un nou mandat la primărie. Rezultatele parţiale îl clasează pe primul loc, cu 46,37% din voturi, fiind urmat de independentul Soos Zoltan, care a obţinut 34,22% din voturi.

 La Galaţi, actualul primar Marius Stan a pierdut Primăria Galaţiului. Candidatul UNPR a obținut doar 20,9% din voturi, arată rezultatele parţiale. Pe primul loc la alegerile pentru Primăria Galațiului s-a situat candidatul PSD Ionuț Florin Pucheanu cu 25,109% din voturi. Este urmat la mică distanță de candidatul PNL Nicușor Ciumacenco cu 24,030%.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS