Confidenţialitate

Primele măsuri de pregătire în cazul răspândirii infectărilor cu coronavirus

Specialiştii au stabilit primele măsuri care trebuie aplicate în contextul alertei legate de infecţia cu noul coronavirus.

Primele cazuri suspecte de îmbolnăvire vor fi dirijate către Institutul “Matei Balş”, unde vor fi izolate și vor primi îngrijiri.

Unitatea va redacta protocolul de diagnostic şi tratament care va fi pus la dispoziţia centrelor nominalizate să primească eventualii bolnavi: spitalele de boli infecţioase din Iaşi, Timişoara, Constanţa, Cluj iar în Bucureşti – Institutul “Matei Balş” şi Spitalul “Victor Babeş”.

Toate spitalele vor trebui să asigure substanţe dezinfectante în cantităţi suficiente, iar personalul din camerele de gardă și UPU va fi obligat să poarte măști de protecție şi mănuşi.

Pentru diagnosticarea rapidă a cazurilor, unităţile sanitare desemnate vor achiziţiona teste recomandate de OMS.

În aeroporturile internaţionale, vor fi distribuite pasagerilor materiale de informare și se recomandă cumpărarea de scannere termale în vederea identificării persoanelor care pot prezenta simptome de îmbolnăvire.

De asemenea, se recomandă asigurarea asistenţei medicale în regim de permanenţă, unde vor fi îndrumaţi pasagerii cu febră și probleme respiratorii.