Confidenţialitate

Primele declarații ale românului rănit în atacul sângeros din Las Vegas: ”Am coșmaruri”

Românul care a fost rănit grav în atacul armat din 2 octombrie de la Las Vegas, a vorbit pentru prima dată despre atac, mulţumindu-le celor care l-au sprijinit.

Luca Iclodean a spus că incidentul l-a marcat pentru tot restul vieţii şi că acum are coşmaruri şi se simte în pericol de fiecare dată când merge în locuri publice.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, acesta scrie că, deşi se aştepta la un atac în Las Vegas, nu ar fi crezut niciodată că el va fi o victimă într-o astfel de circumstanţă.

Tânărul de 24 de ani, care a stat mai bine de o săptămână la terapie intensivă, rememorează momentul atacului.

Nu voi reuşi niciodată să exprim teama pe care am simţit-o în secunda în care am auzit acel sunet oribil. Am fost împuşcat în mai puţin de un minut de când a fost deschis focul. Glonţul a trecut prin uşă şi m-a lovit în spate. Chiar în spatele inimii”, a povestit Luca Iclodean.

El spune că este recunoscător că este în viaţă şi că în prezent se recuperează acasă.

Ultimul lucru pe care mi-l amintesc de dinainte de operaţie este că mă aflam în camera de urgenţe, cineva mă ţinea de mână şi îmi spunea: «Familia ta este aici, o voi aduce pe mama ta, bine?» şi apoi am încetat să mai lut, am închis ochii şi… S-a întâmplat un miracol şi i-am redeschis. Am deschis ochii după operaţii, într-o cameră de spital la SICU şi eram înconjurat de oameni dragi. Nu puteam să cred că îi văd. ”, a spus el.

Luca Iclodean a adăugat că, deşi rănile fizice i se vor vindeca la un moment dat, atacul armat l-a marcat pentru tot restul vieţii.

De fiecare dată când merg într-un loc public mă gândesc: «Nu eşti în siguranţă, naivule, oricine poate începe să tragă focuri de armă oricând doreşte». Am aproape 24 de ani şi o rog pe mama să vină să petreacă noaptea cu mine, pentru că să dorm lângă ea pare să fie ceea ce mă linişteşte în prezent”, a adăugat el.

El a mai spus că „îl doare inima” pentru victimele care nu au supravieţuit atacului şi pentru familiile acestora şi că toţi cei care l-au sprijinit sunt eroi.

Mă doare inima pentru victimele care nu au supravieţuit şi pentru familiile lor. Am vrut să scriu despre experienţa mea cât de bine pot deocamdată, pentru că foarte mulţi dintre voi m-aţi ajutat. Vreau să vă mulţumesc din suflet tuturor celor care v-aţi rugat pentru mine. Chiar cred că toată acea dragoste şi pozitivitate pe care mi le-aţi trimis m-au salvat. Voi toţi şi Dumnezeu m-aţi salvat. Toată lumea mă numeşte eroul lor, dar eu nu sunt un erou. Voi sunteţi eroii”, a scris Luca Iclodean.

În atacul armat comis în 2 octombrie la Las Vegas, 58 de oameni au fost ucişi, iar peste 500 au fost răniţi.