News.ro: Un român, printre răniţii în urma atacului armat din Las Vegas

Un român se află printre persoanele rănite în urma atacului armat din Las Vegas care a avut loc în timpul unui festival de muzică country şi în urma căruia cel puţin 50 de persoane au fost ucise şi peste 200 au fost rănite.

Ministerul Afacerilor Externe nu a confirmat deocamdată această informație.

Potrivit News.ro, mama tânărului în vârstă de aproape 24 de ani, rănit în atac, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care le cere prietenilor să se roage pentru fiul său, Luca.

„Nu postez lucruri personale pe Facebook, dar chiar am nevoie de ajutor. Vă rog să vă rugaţi pentru fiul meu care a fost împuşcat în timpul atacului din Las Vegas. Chiar în aceste momente se află într-o stare critică în sala de operaţii şi ar aprecia toate rugăciunile voastre”, este mesajul femeii, însoţit de o fotografie cu fiul său pe patul de spital, intubat.

Potrivit informaţiilor de pe pagina sa de Facebook, mama tânărului ar lucra în acelaşi hotel în care a fost cazat şi autorul atacului, Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani.

Cel puţin 50 de persoane au fost ucise, iar alte peste 200 au fost rănite într-un atac armat comis la Las Vegas, în apropiere de hotelul Mandalay Bay, în timpul unui festival de muzică country, conform ultimelor informaţii furnizate de şeriful Joe Lombardo, care l-a identificat pe presupusul autor ca fiind Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, originar din Las Vegas, relatează The Associated Press.

Lombardo a precizat că ofiţeri l-au înfruntat pe Paddock la etajul 32 al hotelului cazinou Mandalay Bay, situat peste drum de concert, fiind ucis.

Autorităţile au anunţat de asemenea că au localizat-o pe Marilou Danley, în vârstă de 62 de ani, care era căutată ca ”persoană de interes” în acest incident.

Atacul din Las Vegas a devenit cel mai sângeros atac în masă din istoria modernă a Statelor Unite.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS