Confidenţialitate

Primele centre de vaccinare anti-Covid de tip drive-thru din România urmează să fie deschise în următoarele zile

Primul centru de vaccinare de tip drive-thru din București ar urma să fie în Piața Constituției, în fața clădirii Parlamentului, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General de săptămâna viitoare.

Acesta ar urma să aibă patru puncte de imunizare, direct din mașină. Va fi realizat pe spațiul a 240 de locuri de parcare, potrivit proiectului. Aici vor fi 4 puncte de vaccinare, zona de triaj și o zonă de așteptare.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune la Europa FM că ar putea fi centre drive thru și în alte zone din București:

„Ce știu e că sunt solicitări și din sectoare. CNCAV în principiu a dat ok-ul pentru drive-thru și DSP-ul va trebui să spună care sunt condițiile care trebuie îndeplinite și să își dea ok-ul pe fiecare centru în parte.”

În Cluj Napoca, centrul de vaccinare direct din mașină va fi pe platoul Sălii Sporturilor, a anunțat primarul Emil Boc:

„Am obținut aprobarea de a avea inclusiv un centru de vaccinare drive-thru, adică mergi cu mașina și din mașină te vaccinezi, cu respectarea tuturor regulilor care vizează vaccinarea, respectarea timpului de 15 minute după vaccin. Sunt toate șansele ca, de săptămâna viitoare, poate chiar de luni, acest centru să funcționeze inclusiv în această formă.”

Primul centru de vaccinare drive-thru din țară va fi deschis la Deva, în parcarea unui centru comercial, chiar de sâmbătă. Se pot vaccina aici 500 de persoane pe zi, iar serul folosit va fi cel produs de Pfizer/Biontech.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mihai Bucureșteanu