Confidenţialitate

Primele cazuri de infectare cu Marburg, confirmate în Ghana. Cum se transmite virusul | AUDIO

Au fost confirmate primele cazuri de infectare cu virusul Marburg în Ghana. Este o boală infecţioasă din aceeaşi familie cu virusul care provoacă febra hemoragică – Ebola.

Cei doi pacienți din Ghana au decedat recent. Primiseră confirmare la începutul lunii. Alte 100 de persoane sunt în carantină, fiind persoane de contact – potrivit Channels TV, post independent din Nigeria.

Virusul Marburg: Cum se transmite și care sunt simptomele

Virusul este transmis oamenilor de la liliecii de fructe, iar experții în sănătate spun că se răspândeşte prin transmiterea fluidelor corporale. Infectarea duce de cele mai multe ori la deces.

Între simptome se află febră, dureri de cap și musculare, vărsături și sângerări. Hidratarea și tratarea simptomelor pot îmbunătăți șansele de supraviețuire, spun doctorii – potrivit BBC.

Localnicii sunt sfătuiți să nu meargă în peșteri și să gătească bine produsele din carne.

Primul focar de Marburg a fost confirmat în 1967 în Germania

Până acum au fost confirmate mai multe focare în Africa – în Angola, Republica Democrată Congo, Kenya, Africa de Sud şi Uganda.

Primul focar Marburg a avut loc în Germania în 1967 – atunci, 7 persoane au murit. Dar cel mai grav focar a fost în Angola, în 2005, când au murit peste 200 de persoane.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Directorul OMS, despre focarul global de variola maimuţei: O ameninţare sanitară foarte îngrijorătoare, dar nu încă o urgenţă sanitară

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.