Primele albume care vor fi lansate în 2016 – VIDEO

În următoarele douăsprezece luni sunt programate lansările câtorva zeci de albume pe piața internațională a muzicii.

David Bowie, Sia și Elton John au muncit din greu în ultima perioadă, iar cele mai recente albume ale lor au date certe de lansare, în primele săptămâni ale anului 2016.

Printre artiștii care se pregătesc să-și finalizeze următoarele discuri, dar care nu au stabilit încă datele la care acestea vor fi făcute publice, se numără: Lady Gaga, Katy Perry, Christina Aguilera, Britney Spears sau Britney Spears.

David Bowie, ”Blackstar”, 8 ianuarie 2016

David Bowie lansează peste doar câteva zile cel de-al 26-lea album de studio, „Blackstar”, stilizat ”★”, care va cuprinde şapte cântece. Discul va fi lansat pe 8 ianuarie 2016, ziua în care artistul împlineşte 69 de ani.

„Blackstar” a fost înregistrat în colaborare cu muzicieni de jazz, în studiourile Magic Shop, din New York. Potrivit The Times, albumul este cea mai ciudată lucrare a lui Bowie de până acum.

Panic! at the Disco, ”Death of a Bachelor”, 15 ianuarie 2016

După plecarea de anul trecut a toboșarului Spencer Smith, Brendan Urie a rămas singurul membru oficial al formației, înregistrând singur toate instrumentele de pe acest album, cu excepția trompetelor,  a declarat Urie pentru revista Billboard.

În aprilie 2015, trupa a lansat single-ul ”Hallelujah”, care va fi inclus pe  următorul album ”Death of a Bachelor”, programat să apară pe 15 ianuarie 2016.

Steve Angello, ”Wild Youth”, 22 ianuarie 2016

”Wild Youth” este primul album solo ce aparține fostului membru al trupei Swedish House Mafia, Steve Angello. “Remember” și “Children of the Wild” sunt două dintre piesele incluse pe acest album al artistului.

Swedish House Mafia a fost o formație suedeză de muzică electronică dance din care făceau parte trei DJ și producători: Axwell, Steve Angello și Sebastian Ingrosso. Deseori numit ”supergrupul”, acesta s-a clasat pe locul zece în topul celor mai buni DJ din 2011, publicat de revista DJ Magazine.

Megadeth, ”Dystopia”, 22 ianuarie 2016

Este cel de-al cincisprezecelea album al formației americane de thrash metal, Megadeth.

”Dystopia” este, totodată, primul album al formației alături de chitaristul Kiko Loureiro și toboșarul Chris Adler, care nu este membru oficial al trupei, ci doar colaborator pentru înregistrarea discului. Totuși, Adler va cânta și în concertele Megadeth, atât timp cât un îi va periclita activitatea alături de trupa sa, Lamb of God, caz în care va fi înlocuit de toboșarul Tony Laureano.

Sia, “This Is Acting”, 29 ianuarie 2016

“This Is Acting” este cel de-al șaptelea album al cântăreței și compozitoarei Sia și va fi lansat pe 29 ianuarie. Albumul include piese refuzate de artiste consacrate cum ar fi Rihanna sau Adele, dar rescrise în maniera Sia.

Un exemplu în acest sens este single-ul “Alive”, lansat pe 24 septembrie 2015. Sia a confirmat faptul că “Alive” a fost scris inițial pentru Adele, dar artista britanică a refuzat să-l înregistreze în ultimul moment.

Elton John, ”Wonderful Crazy Night”, 5 februarie 2016

Cel mai recent disc al lui Elton John, ”Wonderful Crazy Night” a fost înregistrat în doar 17 zile. Este cel de-al 33-lea album de studio al artistului și include 10 piese, scrise de Elton John și Bernie Taupin. Píesele au fost înregistrare, fără prea multe aranjamente prealabile, în studiourile Village din Los Angeles.