Primarul unei comune din Vrancea a fost arestat preventiv

Primarul unei comune din județul Vrancea a fost arestat preventiv în această seară, sub acuzația mai multor fapte de abuz în serviciu, fals în declarații și fals intelectual.

Procurorii vrânceni spun că primarul din Cîmpuri, Costel Mateiu, a pus afacerile familiei mai presus de interesul comunei.

În urma unui control la firma soției, unde au fost găsiți la muncă fără acte cinci oameni, el a declarat că oamenii lucrau de fapt, ilegal, pentru primărie.

Totul a început în luna iunie, când angajați ai ITM Vrancea și ai Gărzii Forestiere au ajuns în control la firma de exploatare a masei lemnoase deținută de soția primarului din Cîmpuri, Costel Mateiu, transmite de la Vrancea, corespondentul Europa FM, Claudia Toader. .

Nevasta primarului le-a transmis inspectorilor că de fapt oamenii găsiți la lucru ar fi fost angajați fără forme legale de primărie, declarații susținute de însuși primarul comunei, despre care procurorii spun că s-a comportat de parcă ar fi fost adevăratul patron al firmei.

Consecința a fost că firma nu a primit nici o sancțiune pentru folosirea de angajați la negru.

În schimb, primăria a fost amendată cu 40.000 lei, fiind găsită vinovată pe baza declarațiilor date de primarul din Cîmpuri și de soția sa.

Procurorii au descins ieri la Primăria Cîmpuri pentru a aduna dovezi și, căutând documente, au mai descoperit ceva, și anume că opt persoane ar fi fost pontate că au prestat muncă în folosul comunității, pe baza unor sentințe judecătorești, fără ca acestea să fi lucrat în realitate.

Documentele au fost semnate în fals, spun procurorii, atât de primar, cât și de viceprimarul comunei.

Primarul, reținut inițial pentru 24 de ore, a fost arestat preventiv în această seară pentru 30 de zile.

În același dosar, mai sunt cercetați viceprimarul din Cîmpuri, dar și nevasta primarului, acuzată de fals în declarații.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS