Confidenţialitate

Primarul Timișoarei explică de ce sunt 20.000 de locuri libere pentru vaccinarea anti-COVID

Dominic Fritz explică care este situația celor 20.000 de locuri libere pentru vaccinarea anti-Covid: e vorba de doze de la AstraZeneca, cu care deocamdată nu se pot vaccina vârstnicii.

Declarațiile vin după ce premierul Florin Cîţu a spus că nu înțelege cum s-a ajuns la carantină în Timișoara și totuși sunt locuri libere pentru vaccinare.

Incidența la Timșoara ajunge luni la 5.43 la mie, cifră care plasează Timișoara pe primul loc în ceea ce privește numărul de cazuri de Covid la noi în țară.

Premierul Florin Cîţu spune că s-a ajuns în această situație pentru că nu s-au respectat regulile. În replică, Dominic Fritz atrage atenția că în Timișoara se testează cel mai mult:

„Se fac teste pe bune, testăm la mia de locuitori de două ori mai mult decât Bucureștiul.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Florin Cîţu spune că a observat pe platforma de înscriere la vaccinare că în Timișoara sunt 20.000 de locuri libere. Primarul Dominic Fritz arată că doze libere sunt de la AstraZeneca:

„Deci cei care acum în etapa adoua sunt vizați să se înscrie la vaccinuri, adică cei în vârstă, nici nu pot să se înscrie pe aceste locuri,încă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dominic Fritz a mai declarat la Europa FM că scopul carantinei pentru 2 săptămâni este să reducă rata de infectare până când Timișoara va ajunge sub media națională.

  • Sonia Teodoroiu