Confidenţialitate

Primarul Sucevei: Procesiunea moaștelor Sfântului Ioan cel Nou a ajutat la scăderea numărului de îmbolnăviri cu Covid | AUDIO

Primarul Sucevei, Ion Lungu, consideră că procesiunea cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou din primăvară a ajutat la scăderea numărului de îmbolnăviri cu coronavirus din oraş.

În prezent, în oraşul Suceava, rata de incidenţă a cazurilor COVID este zero, a amintit edilul într-o conferinţă de presă.

”Iată că ne-a păzit Dumnezeu aici, în Suceava, am zis acest lucru încă din primăvară când s-a ieșit cu sfântul pe stradă, am avut o procesiune și pentru această pandemie. Vin oameni la mine și spun: domnule primar, eram la spital și când a ajuns (procesiunea) în dreptul spitalului am simțit că am prins putere, m-am însănătoșit.

Credeți că de asta a scăzut incidența în Suceava?

Și de asta.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul Sucevei spune că starea de alertă ar trebui menţinută, deoarece pandemia nu s-a terminat. El i-a îndemnat pe oameni să meargă să se vaccineze în centrele special amenajate:

”Rata de incidență am ajuns la zero la mia de locuitori. La prima vedere e totul în ordine. Vom vedea ce se va întâmpla în toamnă pentru că este posibil să vină valul patru cu această tulpină delta. Eu îndemn, în continuare, sucevenii să se vaccineze”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Anul trecut, Suceava era considerată Lombardia României, din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu coronavirus.

Suceava a fost primul oraş din România care a intrat în carantină din cauza răspândirii noului coronavirus.  Focarul a fost chiar Spitalul Judeţean, unde sute de medici şi pacienţi s-au infectat cu coronavirus.