Primarul Sectorului 4 vrea să instituie stare de alertă, din cauza gunoiului

Primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluță, vrea să instituie stare de alertă în sector, din cauza gunoiului.

Oficialul acuză operatorul de salubritate, REBU, că ar ridica ilegal tomberoanele de la locuitori și de pe străzi și că ar arunca gunoiul în diferite zone ale sectorului.

Edilul susține că operatoul pune în pericol sănătatea a peste 300.000 de locuitori ai sectorului.

Daniel Băluță a declarat pentru Europa FM că operatorul de salubritate ar recurge la astfel de măsuri pentru că luni se încheie contractul cu această firmă și a organizat o licitație în acest caz.

În această seară (de la 18.30) va avea loc și un comitet de urgență la care vor participa inclusiv reprezentanți ai primăriei generale, de la direcția de sănătate publică, dar și prefectul.

De altfel, prefectul Capitalei va fi cel care va decide dacă se instituie stare de alertă.

 

Administrația Domeniului Public Sector 4 ar urma să ridice gunoiul până când primăria va încheia un contract cu câștigătorul licitației

Contactat de Europa FM, directorul general al REBU, Florin Cepănariu a spus că firma pe care o conduce își respectă contractul și nu are niciun motiv să nu își onoreze obligațiile până la expirarea acordului cu primăria sectorului 4.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Comunicatul Primăriei Sectorului 4

”S.C. REBU S.A., operatorul de salubritate aflat sub contract cu Sectorul 4 al Municipiului București pentru colectarea deșeurilor menajere și asigurarea serviciilor de salubrizare stradală, refuză să respecte prevederile legale, punând astfel în pericol sănătatea a peste 300 de mii de locuitori ai sectorului.

În ciuda nenumăratelor demersuri ale administrației locale, inclusiv de natură juridică, S.C. REBU S.C. continuă acțiunile vădit ilegale de ridicare a recipienților de colectare a deșeurilor.

Detalii cu privire la situația de neconceput creată la nivelul Sectorului 4 vor fi oferite de către Primarul Daniel Băluță, în cadrul unei conferințe de presă programată astăzi, 6 aprilie, orele 17.00, la sediul Primăriei Sectorului 4 din bd. George Coșbuc, nr. 6-16.”

De altfel, locuitorii sectorului 4 au primit în poștă un pliant în care sunt anunțați că, din 10 aprilie, primăria va colecta direct taxa de salubrizare, iar asociațiile de proprietari sunt informate să nu mai încheie contracte cu operatorii de salubrizare. Totodată, au fost anunțate să nu mai plătească nicio sumă de bani acestora.

În mesaul primăriei, se mai arată că gunoiul va fi ridicat de primărie, iar coșurile stradale și toate tomberoanele vor fi înlocuite.

Taxa de gunoi de 5,03 lei/lună va fi achitată la sediul Direcției Generale de Taxe și Impozite Locale Sector 4 sau on-line pe ghișeul.ro

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS