Confidenţialitate

Primarul reales din Baia Mare, aflat în arest, vrea să depună jurământul la Catedrală

Primarul reales al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, vrea să depună jurământul într-o catedrală. El a depus deja o cerere în acest sens la Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, având în vedere că i s-a prelungit arestul preventiv . Cu amănunte, Liliana Nicolae.
14iunie-08Liliana SANDWChereches juramant la catedrala
Primarul reales din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, este sigur că va fi eliberat din arest și își dorește ca, pentru noul mandat de primar, să depună jurământul la Catedrală.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cătălin Cherecheș a declarat că a depus deja o cerere în acest sens la episcopul Maramureșului și Sătmarului, dar și o plângere la CEDO față de – citez- „măsura abuzivă a arestului preventiv”.
Primarul orașului Baia Mare a fost arestat preventiv pentru luare de mită în formă continuată de Tribunalul Cluj în 27 aprilie pe o perioadă de 30 de zile, iar Curtea de Apel Cluj a menţinut această hotărâre. Tribunalul Maramureş a prelungit, în 24 mai, arestul preventiv al acestuia. Cherecheş se află la Penitenciarul Gherla, judeţul Cluj. Chiar și așa a fost reales, în urma alegerilor locale, în funcția de primar al municipiului Baia Mare cu peste 70% din voturi.