Confidenţialitate

Primarul Piedone, interceptat în dosarul sindicalistului Rădoi | AUDIO

Primarul Sectorului bucureștean 5 ar fi întârziat intenționat să demoleze chioșcurile ilegale de la metrou din sectorul pe care îl conduce.

Cristian Popescu Piedone a fost interceptat de procurori, în timp ce îi cerea liderului de sindicat de la metrou, Ion Rădoi, să îi dea și lui jumătate din spațiile comerciale din stația Izvor, reiese din stenogramele DNA prezentate de jurnaliștii portalului G4Media.

Convorbirea telefonică interceptată de procurori datează din 27 mai, la ora 18 și 38 de minute.

Cristian Popescu Piedone este cel care l-a apelat pe liderul sindical de la metrou, Ion Rădoi, pe telefonul partenerei acestuia.

La începutul discuției, încearcă să se lămurească dacă într-adevăr stă de vorbă cu Ion Rădoi, îi reproșează liderului sindical că nu a încercat să îl sune pe numărul fetelor sale, apoi îi spune: “Eu am dat decât somații, nu dispoziție!”, referindu-se la somațiile către comercianții de la metrou să elibereze spațiile comerciale.

“Tu o să rezişti, ascultă ce îţi spun! Tu o să rezişti!”, îi transmite Cristian Popescu Piedone, apoi îl întreabă pe Ion Rădoi: “După ce o să învii, îmi dai şi mie o jumate de staţie la Izvor şi mie? O juma de staţie întreagă îţi dau!”, îi răspunde liderul sindical de la metrou.

Cristian Popescu Piedone îi transmite, la final că se poate baza pe el: Deci, tati, bazează-te pe mine, atât îţi spun! Şi las-o în înţelepciunea legii s-o rezolve pentru că eu îs pe lege şi le-o dau pe lege înapoi, da?

În dosar, apare și numele edilului sectorului 3, Robert Negoiță, care i-ar fi spus lui Ion Rădoi să facă o comisie şi să vadă dacă pot să nu demoleze unele spaţii comerciale, mai puţin cele care nu au avize ISU.

“Ce e cu pericol de la ISU, nu,… Doamne fereşte! se întâmplă ceva, mă duc ca Piedone în pârnaie şi nu…am copii de crescut”, i-ar fi spus edilul lui Ion Rădoi.

Procurorii DNA susţin că sindicalistul percepea taxe între 5000 şi 200.000 de euro ca să sub-închirieze spaţiile comerciale de la metrou.
Liderul sindical se află, în prezent, sub control judiciar.

Ion Rădoi este acuzat de DNA că și-a folosit influența pentru a menține chioșcurile amplasate ilegal la metrou, după ce în 2018 a expirat contractul dintre firma administrată de sindicat și Metrorex.

Liderul de sindicat este acuzat și că i-a șantajat pe ministrul Transporturilor și pe directorul Metrorex, după ce, în martie, a blocat transportul în subternan, printr-o grevă a sindicatelor, cu scopul de a determina autoritățile să nu evacueze chioșcurile ilegale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță